Datuk Seri Yang Mengamuk.

>> Monday, November 16, 2009


Awas! Dato Seri mula mengamuk. 
Gambar: Malaysiakini

Gagasan Serangan habis-habisan baru DSAI terhadap Najib tidak lebih dari gagasan “Kitar Semula”. Semua orang tahu "nawaitu" dan muslihatnya. Sesuailah dengan Tema Konyensyen pakatan Rakyat di Selangor “menggilap Harapan Rakyat”. Agaknya harapan Rakyat yang diperjuangkan DSAI selama ini melalui PKR dan Pakatan Rakyat sudah berkarat dan perlu digilap dan dikitar semula.

Sejak dahulu kita sudah “kenyang” dengan serangan DSAI. Dalam Era Pak Lah, DS Najib sudah menjadi sasaran serangan DSAI. Semua gagal dan Najib tetap juga menjadi PM. Kini Najib BENAR-BENAR jadi Perdana Menteri, apakah dia lemah kini atau kurang berupaya masa lalu dalam era Pak Lah?. Jika dilihat dalam jangka masa pendik pencapaian Najib dalam wacana politik negara, ternyata dia akan menjejaki kejayaan ayahnya yang menyelesaikan masalah politik Malaysia yang berantakan masa itu. Siapa pula yang berantakan masakini?

Semasa penamaan calon di Batang Ai, Sarawak, kita gamam melihat klip video anak kecil yang melaungkan “Al...tan...tuya dan re..for...masi”!!. Kadang terlalu memuakkan. Gerakan 916 dengan “$ no limit” (tetapi dibisikkan no material reward dalam media) yang hanya retorik, tidak akan terpadam sebagai catatan sejarah pembohongan politik yang maha besar dalam sejarah politik Malaysia.

Cukuplah Dato Seri!. Serangan terbaharu ini hanya akan bakal memuakkan rakyat dan menambah kebencian rakyat terhadap Pakatan Rakyat. Berjuanglah atas dasar-dasar “perjuangan politik yang tulin”. Rasanya semakin DS Seri Najib diserang peribadinya, semakin kuat rakyat Malaysia bersimpati dengannya. Najib sudah menurunkan kendati kapalnya. Dia juga pejuang. Dia tidak lembik.

YAB. Nik Azizi Nik Mat, Menteri Besar Kelantan sendiri pernah menyatakan bahawa serangan peribadi dalam merebut kuasa politik bukan “cara Islam”. Arus deras politik pula melanda PKR kini sehingga ramai pejuang telah beralih ke bahtera BN. DSAI pula terpaksa campur tangan di Selangor yang Bahtera PR nya telah bocor dan dikhuati akan tenggelam bak “Titanic Selangor”.

Cukuplah Dato Seri. Cukuplah. rentilah serangan peribadi itu Dato Seri ini!. Ia hanya kelihatan sebagai aksi rakus kuasa. Berilah keutamaan kepada program pembangunan insan Malaysia yang dahagakan kemakmuran dan perpaduan. Kita sudah muak dengan serangan peribadi. Jika suara kita tidak didengar, kita juga bisa “teriak” dan kita semua “bisa” menghukum. Menyerang peribadi itu satu gagasan yang hodoh. Orang lainpun nak berpolitik juga.


0 comments:

Post a Comment

Perintah Jauhi Sifat Mazmumah

Firman Allah SWT yang bermaksud: Wahai orang-orang yang beriman! jauhilah kebanyakan dari sangkaan (supaya kamu tidak menyangka sangkaan yang dilarang) kerana Sesungguhnya sebahagian dari sangkaan itu adalah dosa; dan janganlah kamu mengintip atau mencari-cari kesalahan dan keaiban orang; dan janganlah setengah kamu mengumpat setengahnya yang lain. Adakah seseorang dari kamu suka memakan daging saudaranya yang telah mati? (jika demikian keadaan mengumpat) maka sudah tentu kamu jijik kepadanya. (oleh itu, patuhilah larangan-larangan Yang tersebut) dan bertakwalah kamu kepada Allah; Sesungguhnya Allah penerima taubat, lagi Maha Mengasihani. (al-Hujurat: 12)

FINDER

MENGENAI BLOG INI

Blog ini bukanlag blog upahan atau pengugut bagi mengharap wang perlindungan. Jauh sekali untuk meminta habuan. Blog ini tidak ditaja oleh pihak yang ingin popular di pandangan orang lain dengan puji dan sanjungan. Tidak juga ingin diguna atau diperguna untuk publisi murahan untuk mempromosi mereka yang teringin untuk jadi pemimpin. Apapun yang dipaparkan dalam blog ini adalah menjurus kepada "kemerdekaan dan kebebasan media" yang beretika dan berbudi pekerti.
Related Posts with Thumbnails

CADANGAN RAKAN BLOGGERR KB

CADANGAN RAKAN BLOGGERR KB
(Klik logo ini untuk mengetahui cadangan).. Senarai mereka yang setuju: 1. Depu-Depu 2. Seliu-liu, 3. Sabahkita, 4. Sekali Ketuk 5. Solymone 6.Apa Yang Tersirat. 7. Puteri Senja 8. Abang Man 9. Di ambang sore, 10, Blog abd. Gawis..11. Watasikadi 12. Abd Naddin 13. Senjaliza

CADANGAN STRUKTUR ORGANISASI RAKAN BLOGGER KB (protem)

Yang DiPertua: Solymone
Timbalan YDP: Sekali Ketuk
Setiausaha: Seliu-liu
Tim Setiausaha: Apa Yang Tersirat
Bendahari: Depu-Depu
Tim Bendahari: Puteri Senja
Biro Sosial dan Politik: Konspirasi Politik Melayu
Biro Ekonomi dan Antarabangsa: Sabahkita
Biro Belia dan Beliawanis: Watasikadi
Biro Riadah dan Pendidikan: Di Ambang Sore
Biro Ehwal Semasa: Abd. Naddin
Ahli-ahli: Abang Man, Blog Abd gawis, Senjaliza

NOTA:
Penyusunan semula struktur organisasi ini akan diperolehi setelah pertemuan dan musawarah di kalangan ahli-ahli. Ahli-ahli yang belum menyenaraikan persetujuan mereka juga dipohon untuk hadir bagi memperkukuhkan struktur ini pada satu tarikh dan tempat yang akan diumumkan kelak.
"Sesungguhnya orang-orang yang suka agar tersebar keburukan dalam kalangan orang-orang beriman, bagi mereka adalah azab yang pedih di dunia dan di akhirat. Dan Allah mengetahui (segala perkara), sedang kamu tidak mengetahui.'' (An-Nur: 19).

"Apakah manusia itu mengira bahwa mereka dibiarkan saja mengatakan; 'Kami telah beriman,' sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta." (Surah Al-Ankabut ayat 2-3).

“Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana , maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkan-Nya itu dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripada-Nya.” (surah Ar-Ra’ad, ayat 11)

Search This Blog

PUISI

Luah Pandasan ngogo Labuan
Gelungan tenara mo atai aseh
aturan Ilahi masa Parang Pandasan
mah kami ai kendoon kasih

Kami moo diri memiah keluman baau
ngeromon reso ngembanan denakan enkampung
luah kampung niogo a tekito belud nibaau
Iko jomo pesinggah bedakwah ko bedagang

Baya ni susah reta
dong pekiran dokon abu
baya ni matai mensari
dong kiti ngeliit umbuh

Dunjara dunjara
belapik duun booh
jerah no kau jerah
niah kau booi senooh

Luah ta Denakan Azrone Sarabatin.

Jum. Kopi Yg. Perlu Disediakan

FEEDJIT Live Traffic Feed

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP