Pendaftaran Pakatan Rakyat Akan Mengambil Masa

>> Tuesday, December 22, 2009

 
Gambar Hiasan:  Kenapa Tuan Guru Haji Hadi Awang dilapurkan oleh Akhbar Cina "tidak berminat untuk menjadikan Pakatan Rakyat secara rasmi? Adakah image sepert ini yang menahan TGHH?

SHAH ALAM: Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim mengakui pendaftaran Pakatan Rakyat (PR) sebagai parti komponen rasmi akan mengambil masa lebih lama dari yang dijangkakan. Bagaimanapun, beliau mendakwa, pakatan itu kini memiliki formula tersendiri yang kolektif dan pendirian yang sama.

“Akan ambil masa lama sikit untuk mendaftarkan pakatan ini," katanya di sini hari ini ketika diminta mengulas laporan muka depan akhbar bahasa Cina yang memetik Presiden, Datuk Seri Abdul Hadi Awang menegaskan beliau tidak berminat untuk menjadikan pakatan pembangkang secara rasmi. Selanjutnya

Persoalan:
 • Kenapakah pendaftaran Parti Makkal Sakti tidak mengambil masa yang lama?
 • Kenapa Tuan Guru Haji Hadi Awang dilapurkan oleh Akhbar Cina "tidak berminat untuk menjadikan Pakatan Rakyat secara rasmi?" 
 • Adakah pilihan lain TGHH selain Pakatan Rakyat? Apakah ia ada kaitan dengan Kerajaan Perpaduan cadangan TGHH dulu?
 • Anwar bin Ibrahim pula kata Pendaftaran Pakatan Rakyat Sedang dalam Proses dan telahpun dipersetujui PAS, DAP dan PKR. MANA YANG BETUL? Atau PAKATAN RAKYAT MEMANG TIDAK SEHALUAN KERANA MASING-MASING MAU JADI PERDANA MENTERI? Agaknya NAJIB tersenyum simpul.
BERIKUT ADALAH KOMEN BRIGET PKR.
presiden-pas-bertahap-budak-kerani.
Cerita Putar Alam

  0 comments:

  Post a Comment

  Perintah Jauhi Sifat Mazmumah

  Firman Allah SWT yang bermaksud: Wahai orang-orang yang beriman! jauhilah kebanyakan dari sangkaan (supaya kamu tidak menyangka sangkaan yang dilarang) kerana Sesungguhnya sebahagian dari sangkaan itu adalah dosa; dan janganlah kamu mengintip atau mencari-cari kesalahan dan keaiban orang; dan janganlah setengah kamu mengumpat setengahnya yang lain. Adakah seseorang dari kamu suka memakan daging saudaranya yang telah mati? (jika demikian keadaan mengumpat) maka sudah tentu kamu jijik kepadanya. (oleh itu, patuhilah larangan-larangan Yang tersebut) dan bertakwalah kamu kepada Allah; Sesungguhnya Allah penerima taubat, lagi Maha Mengasihani. (al-Hujurat: 12)

  FINDER

  MENGENAI BLOG INI

  Blog ini bukanlag blog upahan atau pengugut bagi mengharap wang perlindungan. Jauh sekali untuk meminta habuan. Blog ini tidak ditaja oleh pihak yang ingin popular di pandangan orang lain dengan puji dan sanjungan. Tidak juga ingin diguna atau diperguna untuk publisi murahan untuk mempromosi mereka yang teringin untuk jadi pemimpin. Apapun yang dipaparkan dalam blog ini adalah menjurus kepada "kemerdekaan dan kebebasan media" yang beretika dan berbudi pekerti.
  Related Posts with Thumbnails

  CADANGAN RAKAN BLOGGERR KB

  CADANGAN RAKAN BLOGGERR KB
  (Klik logo ini untuk mengetahui cadangan).. Senarai mereka yang setuju: 1. Depu-Depu 2. Seliu-liu, 3. Sabahkita, 4. Sekali Ketuk 5. Solymone 6.Apa Yang Tersirat. 7. Puteri Senja 8. Abang Man 9. Di ambang sore, 10, Blog abd. Gawis..11. Watasikadi 12. Abd Naddin 13. Senjaliza

  CADANGAN STRUKTUR ORGANISASI RAKAN BLOGGER KB (protem)

  Yang DiPertua: Solymone
  Timbalan YDP: Sekali Ketuk
  Setiausaha: Seliu-liu
  Tim Setiausaha: Apa Yang Tersirat
  Bendahari: Depu-Depu
  Tim Bendahari: Puteri Senja
  Biro Sosial dan Politik: Konspirasi Politik Melayu
  Biro Ekonomi dan Antarabangsa: Sabahkita
  Biro Belia dan Beliawanis: Watasikadi
  Biro Riadah dan Pendidikan: Di Ambang Sore
  Biro Ehwal Semasa: Abd. Naddin
  Ahli-ahli: Abang Man, Blog Abd gawis, Senjaliza

  NOTA:
  Penyusunan semula struktur organisasi ini akan diperolehi setelah pertemuan dan musawarah di kalangan ahli-ahli. Ahli-ahli yang belum menyenaraikan persetujuan mereka juga dipohon untuk hadir bagi memperkukuhkan struktur ini pada satu tarikh dan tempat yang akan diumumkan kelak.
  "Sesungguhnya orang-orang yang suka agar tersebar keburukan dalam kalangan orang-orang beriman, bagi mereka adalah azab yang pedih di dunia dan di akhirat. Dan Allah mengetahui (segala perkara), sedang kamu tidak mengetahui.'' (An-Nur: 19).

  "Apakah manusia itu mengira bahwa mereka dibiarkan saja mengatakan; 'Kami telah beriman,' sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta." (Surah Al-Ankabut ayat 2-3).

  “Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana , maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkan-Nya itu dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripada-Nya.” (surah Ar-Ra’ad, ayat 11)

  Search This Blog

  PUISI

  Luah Pandasan ngogo Labuan
  Gelungan tenara mo atai aseh
  aturan Ilahi masa Parang Pandasan
  mah kami ai kendoon kasih

  Kami moo diri memiah keluman baau
  ngeromon reso ngembanan denakan enkampung
  luah kampung niogo a tekito belud nibaau
  Iko jomo pesinggah bedakwah ko bedagang

  Baya ni susah reta
  dong pekiran dokon abu
  baya ni matai mensari
  dong kiti ngeliit umbuh

  Dunjara dunjara
  belapik duun booh
  jerah no kau jerah
  niah kau booi senooh

  Luah ta Denakan Azrone Sarabatin.

  Jum. Kopi Yg. Perlu Disediakan

  FEEDJIT Live Traffic Feed

    © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

  Back to TOP