Proses mahkamah akan dedah semua

>> Sunday, May 22, 2011

 Rasanya PAS sukar untuk menerima DSAI sebagai pemimpin mereka kerana DSAI melukai ideologi dan sanubari kepimpinan PAS khasnya kumpulan ulama.
KUALA LUMPUR, 22 Mei — Kebenaran mengenai rakaman video seks yang didakwa melibatkan seorang lelaki mirip pemimpin Pakatan Rakyat, yang didedahkan oleh “Datuk T” Mac lalu, akan terdedah sepenuhnya apabila kes itu dibawa ke mahkama, kata Datuk Seri Hishammuddin Hussein.

Menteri Dalam Negeri itu berkata, proses mahkamah akan mendedahkan segala-galanya mengenai rakaman itu termasuk sama ada ia rakaman tulen serta siapa yang melakukannya. Naib Presiden Umno itu berkata, walaupun pihak yang didakwa adalah orang yang mendedahkannya, butir-butir rakaman itu masih tetap perlu dibangkitkan dalam keterangan yang dikemukakan di mahkamah. Di sini
Pergelutan politik tidak jauh bezanya dengan strategi peperangan. Dalam politik, lawan akan menyerang kelemahan lawannya. bertapapun TGNA menyeru semua pihak menghentikan usaha lawan DSAI untuk memanipulasi video sex yang mengaitan DSAI kerana ia merupakan satu dosa dan DSWA terseksa dengan manipulasi itu, namun mereka yang bosan dengan penafian dan pelbagai helah terus memanaskan isu tersebut. Bagi musuh politik DSAI, samada memusnahkan peribadi atau menbalun parti, itu ada perkara lain. Pendedahan dan pencegahan kemungkaran dari berlaku juga satu perbuatan yang wajib dilakukan.

Soalnya mana yang lebih keji melakukan "perbuatan pelacuran" atau melaporkan kemungkaran"? Coba kalo pelaku dalam video sex itu mirip Dato Hisyamuddin Tun Hussien!!. Barangkali berpesta video sex  para malaun DAP dan kuncu-kuncunya....!!

DSAI, lately mengatakan bahawa dia akan dedahkan identiti pelakon dalam video itu dalam masa terdekat. Ini sekaligus menyatakan bahawa "The man in the video is NOT me"....So, DSAI nak samanlah segera Dato T!!?

Sarawak yang diangankan PKR untuk dikuasai PKR dan Pakatan Rakyat dalam PRU Sarawak 2011 ternyata menjadi angan yang gagal. Menggunakan stastistik untuk menganalisa bilangan undi dan kekuatan PR dan PKR khasnya TIDAK menjadi ukuran yang legitimate bahawa BN Sarawak sudah lemah. Pengundi bukannya satu viariable yang fix. Pengundi berubah keinganan dan sokongannya pada sesuatu masa. Oleh itu kecenderungan mereka memilih juga berubah berdasarkan perubahan politik pada sesuatau masa.

Pendedahan semua ke atas video sex yang mengaitkan DSAI akan mengendurkan  sedikit "keresahan rakyat". Pada masa itu PAS tentunya akan kehilangan penyokongnya bilamana kepimpinan PAS terus bersekongkol dengan pelakon (jika ia terbukti DSAI) yang tidak bermaruah dan "makan luar" dan tidak beretika mulia! a.k.a. manusia yang tunduk kepada nafsu serakah..

Pada ketika itu diramal parti-parti dalam Pakatan Rakyat akan berenggang, retak dan kemungkinan akan  belah!.

BERKAITAN.....
-Hakim buat KEPUTUSAN: ANWAR BELA DIRI
-WATCH THE VIDEO HERE 

0 comments:

Post a Comment

Perintah Jauhi Sifat Mazmumah

Firman Allah SWT yang bermaksud: Wahai orang-orang yang beriman! jauhilah kebanyakan dari sangkaan (supaya kamu tidak menyangka sangkaan yang dilarang) kerana Sesungguhnya sebahagian dari sangkaan itu adalah dosa; dan janganlah kamu mengintip atau mencari-cari kesalahan dan keaiban orang; dan janganlah setengah kamu mengumpat setengahnya yang lain. Adakah seseorang dari kamu suka memakan daging saudaranya yang telah mati? (jika demikian keadaan mengumpat) maka sudah tentu kamu jijik kepadanya. (oleh itu, patuhilah larangan-larangan Yang tersebut) dan bertakwalah kamu kepada Allah; Sesungguhnya Allah penerima taubat, lagi Maha Mengasihani. (al-Hujurat: 12)

FINDER

MENGENAI BLOG INI

Blog ini bukanlag blog upahan atau pengugut bagi mengharap wang perlindungan. Jauh sekali untuk meminta habuan. Blog ini tidak ditaja oleh pihak yang ingin popular di pandangan orang lain dengan puji dan sanjungan. Tidak juga ingin diguna atau diperguna untuk publisi murahan untuk mempromosi mereka yang teringin untuk jadi pemimpin. Apapun yang dipaparkan dalam blog ini adalah menjurus kepada "kemerdekaan dan kebebasan media" yang beretika dan berbudi pekerti.
Related Posts with Thumbnails

CADANGAN RAKAN BLOGGERR KB

CADANGAN RAKAN BLOGGERR KB
(Klik logo ini untuk mengetahui cadangan).. Senarai mereka yang setuju: 1. Depu-Depu 2. Seliu-liu, 3. Sabahkita, 4. Sekali Ketuk 5. Solymone 6.Apa Yang Tersirat. 7. Puteri Senja 8. Abang Man 9. Di ambang sore, 10, Blog abd. Gawis..11. Watasikadi 12. Abd Naddin 13. Senjaliza

CADANGAN STRUKTUR ORGANISASI RAKAN BLOGGER KB (protem)

Yang DiPertua: Solymone
Timbalan YDP: Sekali Ketuk
Setiausaha: Seliu-liu
Tim Setiausaha: Apa Yang Tersirat
Bendahari: Depu-Depu
Tim Bendahari: Puteri Senja
Biro Sosial dan Politik: Konspirasi Politik Melayu
Biro Ekonomi dan Antarabangsa: Sabahkita
Biro Belia dan Beliawanis: Watasikadi
Biro Riadah dan Pendidikan: Di Ambang Sore
Biro Ehwal Semasa: Abd. Naddin
Ahli-ahli: Abang Man, Blog Abd gawis, Senjaliza

NOTA:
Penyusunan semula struktur organisasi ini akan diperolehi setelah pertemuan dan musawarah di kalangan ahli-ahli. Ahli-ahli yang belum menyenaraikan persetujuan mereka juga dipohon untuk hadir bagi memperkukuhkan struktur ini pada satu tarikh dan tempat yang akan diumumkan kelak.
"Sesungguhnya orang-orang yang suka agar tersebar keburukan dalam kalangan orang-orang beriman, bagi mereka adalah azab yang pedih di dunia dan di akhirat. Dan Allah mengetahui (segala perkara), sedang kamu tidak mengetahui.'' (An-Nur: 19).

"Apakah manusia itu mengira bahwa mereka dibiarkan saja mengatakan; 'Kami telah beriman,' sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta." (Surah Al-Ankabut ayat 2-3).

“Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana , maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkan-Nya itu dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripada-Nya.” (surah Ar-Ra’ad, ayat 11)

Search This Blog

PUISI

Luah Pandasan ngogo Labuan
Gelungan tenara mo atai aseh
aturan Ilahi masa Parang Pandasan
mah kami ai kendoon kasih

Kami moo diri memiah keluman baau
ngeromon reso ngembanan denakan enkampung
luah kampung niogo a tekito belud nibaau
Iko jomo pesinggah bedakwah ko bedagang

Baya ni susah reta
dong pekiran dokon abu
baya ni matai mensari
dong kiti ngeliit umbuh

Dunjara dunjara
belapik duun booh
jerah no kau jerah
niah kau booi senooh

Luah ta Denakan Azrone Sarabatin.

Jum. Kopi Yg. Perlu Disediakan

FEEDJIT Live Traffic Feed

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP